Kategorier
Byggtips

Rita ett eget hus

Trots att alla byggnader är ritade av en arkitekt så kan det ändå vara så att de finns i stor upplaga. De kataloghus som finns på marknaden kan finnas i tusental och man kanske vill ha något eget.

Om man vill ha ett alldeles eget hus, som kanske bara finns i en enda upplaga, så kan man anlita en arkitektfirma i Stockholm. Det är ett sätt att få något som passar de egna behoven och den egna smaken. Men det kan också vara en förutsättning för att kunna bygga där man önskar. Det är rimligt enkelt att bygga ett hus på en slät mark som består av jord. Men om man ska bygga på klippor eller mitt i en skog så kan det krävas att man skräddarsyr såväl grunden som huset.

Ta in omgivningen

Med en riktigt god arkitektur tar man in alla behov och önskemål från den som ska bo i huset. Men man tar även in området, landet och de förhållanden som finns där. Det är också därför man kan se att det finns en generellt samlad typ av bebyggelse på olika nivåer i vårt avlånga land. De hus som finns i söder byter skepnad ju längre upp i landet man kommer. Men även där finns det också skillnader på hus som finns i inlandet mot de som finns längs med kusten. En riktigt duktig arkitekt av idag tar även hänsyn till miljövänlighet och att det blir en så låg driftskostnad som möjligt framöver.

Kategorier
Måleri

Få hjälp av professionella målare

Att måla kan göra en stor skillnad för ditt hem eller kontor. Med färg är det bara din fantasi som sätter gränserna. Att måla själv är svårt, vänd dig istället till en professionell målare.

Om du har en begränsad budget, men om du fortfarande vill göra en stor förändring är att måla ett smart val. Måla är dessutom ett jobb som du kan göra själv, däremot kan det vara svårt att få ett resultat av en hög kvalitet. När det kommer till att måla finns det mer att göra en enbart få färg på väggarna. Det krävs både förarbete och sedan att själva målandet blir gjort på ett korrekt sätt. Istället för att ta dig an jobbet själv är det ett smart val att anlita en målare. Det finns målare i Södertälje, Göteborg, Malmö – ja, precis överallt. Det är bara att be om en kostnadsfri offert.

ROT-avdraget gäller för att anlita målare

Vill du anlita en professionell målare och du är privatperson som äger din bostad så kan du använda dig av ROT-avdraget. För att du ska kunna använda detta måste firman du anlitar betala F-skatt. Avdraget är på 30 % av arbetskostnaden och du får detta avdraget på din räkning. Tänk på att materialkostnaden inte ingår i ROT-avdraget. Du kan använda dig av ROT-avdraget upp till 50 000 kronor varje år för renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader. Det gäller dessutom per person i hushållet som står som ägare för bostaden. Med ROT-avdraget blir det mycket billigare att anlita en målare.

Kategorier
Byggtips

Rätt maskiner i rätt tid

Dags att jobba? Alltid gott att förtjäna sitt levebröd. Ibland får man gå utanför boxen och göra något man inte gör varje dag. Hur ser er beredskap ut då? Maskinuthyrning löser akuta problem.

De flesta företag har sällan råd att tacka nej till erbjudanden om arbeten. Har man kompetensen vill man gärna ställa upp och göra ett fullgott jobb. Ofta finns det oanade resurser hos företag och kombinerat med en god vilja och rätt inställning brukar det ge goda resultat.

Något som däremot är närmast omöjligt är att hålla en komplett maskinpark för precis alla typer av projekt och arbeten. Man satsar stora pengar på både utrustning och maskiner och gärna med lite kvalitet. När det gäller jobb som kanske dyker upp en gång per år och som kräver exempelvis en lift man aldrig annars använder blir det däremot orimligt att äga en sådan.

Enkel och bra maskinuthyrning

Projekt och arbeten ser naturligtvis väldigt olika ut. Faktorer som årstider och väder är också något man behöver ta i beaktande. Därför är det enklast och bäst att finna en maskinuthyrare som inte specialiserar sig enbart på en typ av maskiner utan som har ett brett sortiment att välja ifrån.

Söker du ett företag som erbjuder maskinuthyrning i Stockholm? Välj den leverantör som kan erbjuda det mesta och till de bästa priserna. Mätinstrument och maskiner för strömalstring, fordon av olika slag och liftar. Hanteringen blir enklare då ni klarar er med en leverantör istället för att behöva anlita flera olika.

Kategorier
Byggtips

Rensa marken från föroreningar

I jorden finns det näring som ger växter kraften att växa, men dessvärre utsätts den även för en del föroreningar. Dessa kan jorden inte själv ta hand om utan man behöver göra marksanering.

Vet man av att man har en mark som är förorenad behöver man hjälp av ett företag inom marksanering. Detta är inget man kan ge sig på själv, eftersom det krävs mycket kunskap och rätt verktyg för att lyckas motarbeta det. Inför marksaneringen bedömer man hur mycket av föroreningen som ska tas bort. Detta görs väldigt noggrant, för det ska inte finnas en risk att det sprider sig. Jorden är bra på att samla på sig både föroreningar och nyttigheter. Det är vårt jobb att se till att den mår så bra som möjligt, och även fast vi inte kan göra det själva finns det experter som vet hur man gör.

Hur gör man saneringen?

Det finns flertalet olika vis man gör en marksanering på. Jorden kan behövas saneras på grund av olika saker. Många gånger använder man biologiska saneringsmetoder. Detta kan vara tillsats av bakterier, näring och syre. Detta kan man göra direkt på platsen, men även de som utför saneringen kan göra det i sina efter behandlingsanläggningar. Vill ni veta mer om marksanering finns det massor av information på internet. Kontakta gärna företag och fråga om offert om ni behöver det, och hos dem kan ni även få svar på de frågor ni har. Ni hittar olika företag inom marksanering om ni söker på internet.

Kategorier
VVS

Åh, nej! Stopp i avloppet!

Även om man gör sitt bästa för att undvika det, kan man ändå råka ut för ett stopp i avloppet. Det finns flera sätt att själv försöka få bort stoppet, men ibland blir man tvungen att ta hjälp.

De flesta har nog någon gång råkat ut för att det har blivit stopp i avloppet. Och det är definitivt inget man önskar ska hända. Man känner så väl till vad som inte får spolas ner i toaletter och golvbrunnar, och man vet vad som inte ska hällas ut i diskhon. Ändå slinker det med tiden lätt ner en del hår i golvbrunnen i duschen, och en del fett i diskhon i köket. I längden kan sådant lätt leda till stopp i avloppet.

Vad gör man när man har fått stopp i avloppet?

Ett första steg är att försöka lösa upp stoppet själv. Det finns några olika metoder som man brukar kunna testa. Man kan till exempel testa med en vaskrensare om man har en sådan hemma. Det finns också husmorsmetoder, exempelvis spolning med varmvatten, som kan hjälpa om det är fett som har orsakat stoppet. Man kan förstås också testa att rengöra vattenlåset manuellt om man vet hur man gör. Men ibland funkar trots allt inte dessa metoder, och experter behöver kallas in. Det finns flera företag som är behjälpliga med stopp i avlopp i Stockholm. Så har man försökt själv med de medel som finns tillgängliga, bör man kunna hitta någon som finns tillgänglig för att hjälpa till med att rensa avloppet.

Kategorier
Måleri

Förändra ditt hem med en ny väggfärg

Suktar du efter förändring och funderar på att göra om hemma? Du behöver inte helrenovera för att förnya din omgivning. Att måla om är ett superbra sätt att fräscha upp ditt hem på ett snabbt sätt.

Vilken färg borde du välja?

När du väl har bestämt dig för att måla om, så kommer nästa stora beslut; Vad för färg ska du välja? Det är verkligen inte det lättaste att välja rätt färg. Det finns ett oändligt stort sortiment att välja mellan och det är lätt att fastna i velandet. Det är lätt att tycka en färg är snygg i färgbutiken, men när målningen väl är färdig kanske det ändå känns fel. Om du känner dig osäker så är det alltid en bra idé att anlita en proffesionell målerifirma som gör jobbet åt dig.

Några tips till när du väljer färg

Fundera på vilken känsla du vill få i rummet du ska måla om. En väggfärg kan både komplettera och förstöra ett rum. Om det är sovrummet du målar om så kanske inte skrikiga, färgglada väggar är vad man vill vakna upp till på morgonen. Då är det bättre att gå mot ett lugnare alternativ. Tänk även på vad för ljus rummet har som du ska måla. Om det är ett bra upplyst rum med stora fönster och mycket naturligt ljus, så kanske en ljus väggfärg kan kännas bländande. Om du däremot ska måla om ett litet rum med små fönster kan ljusa väggar få rummet att verka större än det är. Mer om målning kan du läsa vidare här: målerifirmastockholm.biz

Kategorier
Allmänt

Skydd mot katastrof

Det är viktigt att skydda byggnader mot skador som kostar mycket pengar och som kanske även riskerar livet på de som vistas där. Därför finns det olika sätt för att skapa säkrare byggnader.

Trygghet är mycket viktigt när man vistas i en byggnad. Det gäller om det är bostaden, arbetsplatsen, skolan, sjukhuset eller köpcentrumet och liknande. För att förhindra, eller radikalt minska, risken för skador på egendom eller person vid brand så finns det olika sätt som man kan arbeta förberedande på. I större byggnader brukar det komma kontrollanter på besök för att se att alla föreskrifter följs. Men även vid byggnationer av mindre hus finns det regler som man ska följa.

Kunnig inom området

När man ska säkra ett hus från brandrisk så brukar man ta hjälp av någon av alla de tjänster inom brandskydd som finns på marknaden. Det finns resurser inom brandväsendet som går att ta hjälp av, men även en hel del olika företag och konsulter som har ämnet som sin specialitet. Med hjälp av en specialist kan man känna sig säker på att byggnaden blir trygg och inte löper någon risk att brinna ner. Brandtätning är nödvändigt för fastigheten.
Samtidigt som man brandsäkrar brukar man även se över alla utrymningsvägar, brandsläckare, skyltar och övrigt som behövs om det skulle uppstå en brand. Det är ett upplägg som man sedan ska följa framöver och inte bara något som ska skapas vid en byggnation. Även äldre byggnader kan ses över för att man ska skapa säkrare och bättre brandsäkerhet.

Kategorier
Måleri

Konsten att måla om

Att måla väggarna hemma kan vara ett enklare alternativ till att tapetsera. Med målarfärg kan man få den exakta nyansen och det är lätt måla över. Vad bör man tänka på när man ska måla om?

Färgen man väljer att ha på sina väggar kommer att göra en stor skillnad hemma. Med rätt blandning av färger kan du skapa olika stämningar och stilar. Och det bästa är att om och när du tröttnat på färgen är det bara att måla över.

Vilka färger passar bäst? Färg är egentligen en smaksak. Men oberoende vilken färg och inredning du väljer att ha i ditt hem gäller följande grundprinciper.

Så här väljer du rätt färg

Först bör du tänka på vilka färger och mönster du har på dina möbler. Du kommer att behöva att åtminstone tre av väggarna i rummet målas i en grundfärg. Detta fungerar som en bas för din inredning. Annars finns risken att slutresultatet blir stökigt.

Vill du att en mindre yta ska se rymligare eller större ut? Då bör du välja ljus färg. Kanske benvit, ljusgrå eller krämfärgat. Men ta helst hjälp av professionella målare. De kan ledsaga dig igenom processen och hjälpa dig att välja rätt färg. Det är också bättre att låta dem måla väggarna åt dig. Ibland förstår man inte hur mycket underjobb det ligger i att måla om, och det krävs mer än en burk färg och en roller. För släta och jämna resultat är det därför bättre om du anlitar en målare i Stockholm. Läs mer om målare i Stockholm på denna hemsida: målarestockholm.biz

Kategorier
Golv

Förnya hemmet med ett nytt golv

Att lägga in ett nytt och fräsch golv hemma kan göra stor skillnad. Men det är inte helt enkelt att byta golv själv, och för att inte riskera att det blir fel kan man anlita en golvläggare.

Gamla slitna golv kan i vissa fall vara riktigt charmiga. I andra fall känns det bara supertrist. Kanske har man en sliten plastmatta som man vill byta ut till ett vackert och hållbart trägolv. Ett sådant golvbyte kan förändra känslan i hela rummet. Och kanske har man slut på inspiration när det gäller detaljer, och vill ha en större förändring. Golvet är ju något man ser var man än befinner sig i rummet. Det kan få hela rummet att se annorlunda ut.

Behöver du hjälp med ditt golvbyte?

För att det ska bli sådär snyggt och hållbart som man önskar gäller det att man har lite kunskaper om golv. Om man inte har de rätta kunskaperna själv är det säkrast att ta hjälp av en golvläggare. Man kan till exempel behöva anlita en golvläggare i Uppsala. Det är smidigt att anlita någon i närheten om man vill ha hjälp av samma golvläggare med någon reparation i framtiden, om något skulle hända.

En golvläggare kan ofta hjälpa till med alla delar av processen. Även om valet av golv inte kräver samma kunskaper som själva golvläggningen så skadar det sällan med lite tips och idéer. Och en erfaren golvläggare som har lagt många golv kan nog bidra med lite inspiration.

Kategorier
Renovering

Totalrenovera lägenheten med full kontroll

En större renovering omfattar en mängd olika kompetenser och personer. Om du anlitar en firma på totalentreprenad blir det visserligen dyrare men ack så mycket enklare att genomleva.

Det händer ju att vi ibland behöver totalrenovera en hel bostad. Kanske har vi köpt ett renoveringsobjekt eller så har vi lust att byta stil helt och hållet. Även om det är ett drömläge och helt fantastiskt att få drömma och planera och se det nya växa fram, så är resan dit inte alltid så enkel.

När du utför en totalrenovering av en bostad är det inte bara alla valen som ska göras, utan även alla olika personer som ska involveras. Anlitar du en proffsig firma på totalentreprenad så tar den projektledarrollen så du kan ta hand om det skojiga. Luta dig tillbaka och scrolla nätet för att skapa skisser och moodboards. Låt firman sköta planering och genomförande.

Att hålla en tidsplan

I en totalrenovering av en bostad är det inte bara ett rum utan mååånga som ska få en uppfräschning. Det innebär att mycket jobb ska utföras och projektledaren behöver planera smart så inte målaren behöver komma och gå alltför många gånger. Helst bör var och en kompetens kunna jobba fokuserat på sin del i renoveringen och sedan lämna över till nästa.

Nu vet vi ju att det sällan är lika enkelt i verkligheten som på ritbordet. Och alla projekt är beroende av att vi håller oss friska samt att beställda varor och material anländer på utsatt tid, vilket inte alltid är fallet.