Kategorier
Måleri

Skaffa en målare i Solna för en bättre semester

Är semestern nästan här? Planerar du att stå på en stege och måla hela dagarna? Kanske är det dags att tänka om och istället anlita en kunnig målare i Solna.

En klassisk sysselsättning på semestern är att ta itu med alla projekt som finns i hemmet, men som det aldrig verkar finnas någon tid till. Det kan handla om att måla om huset. Kanske har du tittat upp på din fasad under våren och bestämt dig för att du behöver göra något åt det under semestern.

När sommaren väl är här kan det dock kännas ganska motigt att använda sina få semesterveckor till att arbeta. Det finns roligare saker att göra än att svettas på en stege med penseln i handen. Du arbetar hela året och nu tänker du lägga den lilla fritid du har till ett tidskrävande och jobbigt arbete.

En målare kan rädda din sommar

Fast du behöver faktiskt inte måla om huset själv. Du behöver faktiskt inte lyfta så mycket som ett finger. Istället kan du luta dig tillbaka i solstolen och njuta av semestern. Allt du behöver göra är att skaffa en målerifirma som kan göra arbetet åt dig.

När du anlitar en målare i Solna kan du få hjälp med allt inom fasadmålning. Du kan också få hjälp med fönstermålning, vilket är en typ av målning som kan skapa mycket huvudbry för den som inte vet hur man gör. Har du projekt inomhus kan professionella målare även ta itu med det.

Kategorier
Måleri

Få hjälp av professionella målare

Att måla kan göra en stor skillnad för ditt hem eller kontor. Med färg är det bara din fantasi som sätter gränserna. Att måla själv är svårt, vänd dig istället till en professionell målare.

Om du har en begränsad budget, men om du fortfarande vill göra en stor förändring är att måla ett smart val. Måla är dessutom ett jobb som du kan göra själv, däremot kan det vara svårt att få ett resultat av en hög kvalitet. När det kommer till att måla finns det mer att göra en enbart få färg på väggarna. Det krävs både förarbete och sedan att själva målandet blir gjort på ett korrekt sätt. Istället för att ta dig an jobbet själv är det ett smart val att anlita en målare. Det finns målare i Södertälje, Göteborg, Malmö – ja, precis överallt. Det är bara att be om en kostnadsfri offert.

ROT-avdraget gäller för att anlita målare

Vill du anlita en professionell målare och du är privatperson som äger din bostad så kan du använda dig av ROT-avdraget. För att du ska kunna använda detta måste firman du anlitar betala F-skatt. Avdraget är på 30 % av arbetskostnaden och du får detta avdraget på din räkning. Tänk på att materialkostnaden inte ingår i ROT-avdraget. Du kan använda dig av ROT-avdraget upp till 50 000 kronor varje år för renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader. Det gäller dessutom per person i hushållet som står som ägare för bostaden. Med ROT-avdraget blir det mycket billigare att anlita en målare.

Kategorier
Måleri

Förändra ditt hem med en ny väggfärg

Suktar du efter förändring och funderar på att göra om hemma? Du behöver inte helrenovera för att förnya din omgivning. Att måla om är ett superbra sätt att fräscha upp ditt hem på ett snabbt sätt.

Vilken färg borde du välja?

När du väl har bestämt dig för att måla om, så kommer nästa stora beslut; Vad för färg ska du välja? Det är verkligen inte det lättaste att välja rätt färg. Det finns ett oändligt stort sortiment att välja mellan och det är lätt att fastna i velandet. Det är lätt att tycka en färg är snygg i färgbutiken, men när målningen väl är färdig kanske det ändå känns fel. Om du känner dig osäker så är det alltid en bra idé att anlita en proffesionell målerifirma som gör jobbet åt dig.

Några tips till när du väljer färg

Fundera på vilken känsla du vill få i rummet du ska måla om. En väggfärg kan både komplettera och förstöra ett rum. Om det är sovrummet du målar om så kanske inte skrikiga, färgglada väggar är vad man vill vakna upp till på morgonen. Då är det bättre att gå mot ett lugnare alternativ. Tänk även på vad för ljus rummet har som du ska måla. Om det är ett bra upplyst rum med stora fönster och mycket naturligt ljus, så kanske en ljus väggfärg kan kännas bländande. Om du däremot ska måla om ett litet rum med små fönster kan ljusa väggar få rummet att verka större än det är. Mer om målning kan du läsa vidare här: målerifirmastockholm.biz

Kategorier
Måleri

Konsten att måla om

Att måla väggarna hemma kan vara ett enklare alternativ till att tapetsera. Med målarfärg kan man få den exakta nyansen och det är lätt måla över. Vad bör man tänka på när man ska måla om?

Färgen man väljer att ha på sina väggar kommer att göra en stor skillnad hemma. Med rätt blandning av färger kan du skapa olika stämningar och stilar. Och det bästa är att om och när du tröttnat på färgen är det bara att måla över.

Vilka färger passar bäst? Färg är egentligen en smaksak. Men oberoende vilken färg och inredning du väljer att ha i ditt hem gäller följande grundprinciper.

Så här väljer du rätt färg

Först bör du tänka på vilka färger och mönster du har på dina möbler. Du kommer att behöva att åtminstone tre av väggarna i rummet målas i en grundfärg. Detta fungerar som en bas för din inredning. Annars finns risken att slutresultatet blir stökigt.

Vill du att en mindre yta ska se rymligare eller större ut? Då bör du välja ljus färg. Kanske benvit, ljusgrå eller krämfärgat. Men ta helst hjälp av professionella målare. De kan ledsaga dig igenom processen och hjälpa dig att välja rätt färg. Det är också bättre att låta dem måla väggarna åt dig. Ibland förstår man inte hur mycket underjobb det ligger i att måla om, och det krävs mer än en burk färg och en roller. För släta och jämna resultat är det därför bättre om du anlitar en målare i Stockholm. Läs mer om målare i Stockholm på denna hemsida: målarestockholm.biz