Om oss

Med flertalet år bakom oss inom alla tänkbara yrken inom byggbranschen så vill vi dela med oss av den kunskap vi sitter på. Vi vill visa dig som lekman hur du ska göra för att lyckas med just ditt projekt – oavsett vilket projekt det handlar om.

Vi vill även visa dig alternativ och trycka på farorna som finns med att tro att ensam är stark. Att renovera hemma innebär att du ska avsätta tid på kvällar och på helgerna. Har du verkligen den möjligheten? På förhand så finns all tid i världen, men när projektet väl börjar – och man inser hur krävande det är – så brukar glöden falna och det rejält. Det skapar problem inom familjer. Att bo och leva i ett byggkaos är ingen långsiktig lösning. Det är ingen slump att många skiljer sig i samband med bygg- och renoveringsprojekt. Ibland så är det värt att lägga de där extra kronorna på professionell hjälp och få ett bättre arbete utfört. Ibland så är det värt att göra det på egen hand. Vi ska försöka lära dig att hitta balansen.

Byggfrågor rör även regler och lagar. Hur fungerar ett bygglov? Vad är en KA – Kontrollansvarig – och när måste du anlita en sådan? Hur stort får ett Attefallshus vara och vad innebär det att man måste ha ett startbesked innan man får bygga ett sådant? Utan regler så skulle vi ha en total anarki gällande byggen i Sverige. Vi ska gå igenom vad som gäller samt vilka fördelar – inte minst säkerhetsmässiga – som finns med dessa lagar och regler.

Vi ska även titta närmare på baksidorna av branschen. Byggbranschen idag är översvämmad av oseriösa aktörer som erbjuder billiga jobb i enlighet med ROT-avdraget. Många blir lurade och många tvister uppstår. Kan du undvika att hamna i en sådan situation? Vi ska visa hur du ska tänka för att hitta seriösa hantverkare och hur du undviker fuskjobben.

Allt som rör bygg. Låter det bra? Nu kör vi!