Kategorier
VVS

Åh, nej! Stopp i avloppet!

Även om man gör sitt bästa för att undvika det, kan man ändå råka ut för ett stopp i avloppet. Det finns flera sätt att själv försöka få bort stoppet, men ibland blir man tvungen att ta hjälp.

De flesta har nog någon gång råkat ut för att det har blivit stopp i avloppet. Och det är definitivt inget man önskar ska hända. Man känner så väl till vad som inte får spolas ner i toaletter och golvbrunnar, och man vet vad som inte ska hällas ut i diskhon. Ändå slinker det med tiden lätt ner en del hår i golvbrunnen i duschen, och en del fett i diskhon i köket. I längden kan sådant lätt leda till stopp i avloppet.

Vad gör man när man har fått stopp i avloppet?

Ett första steg är att försöka lösa upp stoppet själv. Det finns några olika metoder som man brukar kunna testa. Man kan till exempel testa med en vaskrensare om man har en sådan hemma. Det finns också husmorsmetoder, exempelvis spolning med varmvatten, som kan hjälpa om det är fett som har orsakat stoppet. Man kan förstås också testa att rengöra vattenlåset manuellt om man vet hur man gör. Men ibland funkar trots allt inte dessa metoder, och experter behöver kallas in. Det finns flera företag som är behjälpliga med stopp i avlopp i Stockholm. Så har man försökt själv med de medel som finns tillgängliga, bör man kunna hitta någon som finns tillgänglig för att hjälpa till med att rensa avloppet.