Kategorier
VVS

Relining passar för äldre fastigheter i Stockholm

Äldre fastigheter har ofta en unik charm men detta gör dem också sårbara för renoveringar. I Stockholm är det därför många som väljer relining av avloppsrör.

När avloppsrören i en fastighet börjar bli gamla så ökar risken för vattenläckor. Äldre fastigheter har ofta avloppsrör av gjutjärn som gör dem tåliga och de har lång livslängd. Men efter mellan 40 och 50 år brukar det vara dags att göra något åt rören.

Alla fastighetsägare bör regelbundet se över att avloppsrören fungerar som de ska. Detta gör man enklast genom att kontakta en rörfirma. Med hjälp av små filmkameror kan man inspektera rörens insida. Skulle det finnas avlagringar eller smuts i rören så kan detta sköljas bort med högtryckstvätt. Men om rören är skadade måste man vidta andra åtgärder.

En åtgärd är relining och så här enkelt är det att få det gjort

När man inser att de gamla rören inte klarar av sin uppgift längre så finns det egentligen bara två alternativ. Alternativen är stambyte eller relining. När man utför ett stambyte så tas alla de inbyggda rören bort och ersätts med nya. Detta är en omfattande åtgärd som oftast innebär att de boende måste flytta ut medan arbetet pågår.

När man utför det som kallas rörinfodring eller relining i Stockholm blir det mycket enklare. Relining innebär att man tvättar de befintliga rören och lägger en ny yta av härdplast på insidan. Rören får då en helt slät och stark insida och blir i många fall starkare än de var när de var nya.