Kategorier
Värmepump

Värmepump Huddinge – Tips & råd

Är du intresserad av en värmepump i Huddinge? Att välja en värmepump är ett bra sätt att skaffa sig en bättre kontroll över de egna kostnaderna. Som villaägare så blev förra vintern lite av en mardröm då elpriset hela tiden nådde nya rekordnivåer och där kostnaderna också blev väldigt varierande, men nästan alltid högre än normalt.

Det nya normala är dessvärre också högre priser för el, vilket också är skäl nog för dig att gå vidare med dina tankar på att köpa en värmepump i Huddinge och göra verklighet av dessa. Det finns emellertid också en massa saker att tänka på inför valet av värmepump.

Många stirrar sig blind på de fördelar som finns. Att höra att de faktiska kostnaderna för uppvärmning och energi kan sänkas med närmare 80 % låter naturligtvis väldigt lockande. Likaså att en värmepump är ett bra val ur ett klimatperspektiv. Detta kan också stämma – men det krävs då också A) rätt värmepump utifrån de egna förutsättningarna och behoven och B) rätt installation.

Här nedan tänkte vi ge några tips och råd kring detta och förenkla valet av värmepump för dig.

Planera. Se alltid till att välja en värmepump som har tillräckligt med effekt och kapacitet nog för att täcka era behov. Hur mycket energi förbrukar ni i dagsläget? Finns behov av varmvatten? En annan viktig del i att välja värmepump i Huddinge handlar om de geologiska förutsättningarna. Vissa värmepumpar passar bättre i vissa miljöer, men betydligt sämre i andra. Undersök – och se till att ta professionell hjälp med planeringen.

Rätt installation. Se alltid till att installationen av din värmepump utförs av proffs och av en behörig installatör – med lång vana. Placeringen, injusteringen och allt annat måste ske med ditt hus i åtanke. Det är även viktigt sett till garantier och för framtida service, underhåll och försäkringar.

Rätt värmepump. Rådet är att du alltid väljer en värmepump från en av de större tillverkarna. Det borgar för bättre effekt, säkrare drift och längre livslängd.