Kategorier
Inredning

Inred med glas

Trender kommer och trender går och detta är ett faktum som verkligen gäller då det kommer till inredning. Ena året ska det vara ljust, vitt och fräscht och nästa år så handlar det om att skapa mörka, mysiga ytor i sin bostad. Gällande möbler så kan det ena året vara minimalistisk – i det närmaste spartansk – som är årets trend medan man redan året ska snegla lite mot att fylla sin bostad med böcker, stilleben och andra saker som visar sin egen personliga smak.

Kort sagt; det är svårt att hänga med i svängarna och detta – det här ska vi direkt säga – är heller ingenting som man behöver göra egentligen. Huvudsaken är att man hittar sin egna stil och att man trivs i sitt eget hem; vad som för tillfället gäller behöver man inte fästa så mycket vikt vid om det nu inte handlar om något som man verkligen gillar.

Med detta sagt så kan vi kika lite på vad som verkar gälla inom inredning i dagsläget och här kan man se att framförallt ett material skiljer sig lite från mängden och detta i form av glas. Att inreda med hjälp av glas – sätta upp skiljeväggar, skydd för trappor och montera skydd vid spisen – har verkligen tagit fart och anledningen är också lätt att förstå. Genom att använda sig av glas som material så kan man exempelvis dela av ett rum; men utan att man för den saken skull tappar rymden och potentialen som finns. Det här har länge varit en lösning som man använt sig av vid kontorsinredning – man ringer en glasmästare och ber denne montera en lösning – och numera ser man att denna tankegång tagit stegen ut till privata bostäder i Stockholm.

Det här gör att en bransch verkligen blommat ut under senare år och detta i form av just glasmästare. Det är nämligen så att alla bostäder skiljer sig åt och att man därför – om man vill ha en lösning gjord av glas – inte kan beställa något utan att först kontakta en glasmästare. Vill du exempelvis bygga en skiljevägg i ditt badrum i Stockholm så kan du inte utgå från hur dina kompisar gjort i deras hus, eller hur?

Nej, man måste måttbeställa sin glasskiva och detta oavsett om det handlar om en duschvägg, ett skydd vid spisen eller som en skiljevägg mellan kök- och vardagsrum; något som alltså görs av en glasmästare.

Glasmästare är eftertraktade

Att trenden med glas kommit för att stanna kan man också se på hur offentliga byggnader utformas i dagsläget och om vi håller oss till Stockholm så kan vi peka på några tydliga exempel. Exempel där man är beroende av en glasmästare och dennes specifika kunskaper. Vi kan börja med att nämna de flesta gallerior i Stockholm – gallerior som utan glas skulle vara väldigt mörka och instängda och därmed inte attrahera kunder; genom glastak och annat ljusinsläpp så känns de mer öppna än vad de i själva verket är.

Detsamma gäller om man tar sig till Stockholm via bil och kommer norrifrån. Längs vägen kommer man att stöta på en byggnad där glas och glasmästare verkligen satt sin prägel; nämligen på Scandic Victoria Tower i Kista några mil norr om Stockholm. Där har vi verkligen anledningen till att glas ska tas på allvar då det kommer till inredning.