Kategorier
Golv

Professionell golvslipning i Stockholm

Ge parketten nytt liv med en golvslipning. Att anlita ett företag för golvslipning i Stockholm är prisvärt tack vare rotavdraget. Här kommer några tips.

Det går att ge en sliten och gulnad parkett nytt liv genom att slipa om den. Det är dessutom mycket bättre för miljön än att byta ut den mot en ny. En golvslipning är också bättre för plånboken då det kostar betydligt mer att lägga in ett helt nytt golv.

Alla trägolv går att slipa minst två gånger. En massiv parkett kan till och med slipas mellan sex till åtta gånger innan man måste byta ut den. Det är därför det fortfarande finns vackra och funktionella golv från förra seklet. Har man ett äldre trägolv ska man vara rädd om det och slipa om det när ytbehandlingen har gjort sitt och lägga på en ny så att det skyddas.

Dammfri golvslipning i Stockholm

Det går att få ett hyfsat bra pris på golvslipning i Stockholm eftersom det finns ganska gott om företag att välja mellan och konkurrensen är stor. Men för att få ett nyslipat golv som håller länge och med en snygg ytbehandling som ligger jämnt över golvet måste man anlita en professionell golvfirma.

Att anlita en professionell firma för golvslipning är ändå prisvärt eftersom man kan använda sig av rotavdraget. Priset är ofta så bra att det inte lönar sig att själv hyra maskiner och slipa golvet. En professionell golvslipningsfirma använder sig också av moderna maskiner som inte alls dammar.

Kategorier
Golv

Golvslipning i Uppsala inför försäljningen

Om du ska sälja din bostad i Uppsala kan det vara smart att göra en golvslipning. Ett nyslipat och behandlat golv gör mycket för intrycket och höjer värdet.

Det kan förstås kännas upp och ned att renovera och göra snyggt precis innan du ska sälja och flytta ifrån en bostad. Men om du vill ha mer pengar på banken för att köpa ditt drömboende kan det vara värt det. Många köpare idag söker en bostad som är redo att bara flytta in i.

Det är inte alla som vill börja tiden i sitt nya boende med att renovera. När det handlar om golv och ytskikt är det också någonting som gör enormt mycket för intrycket. Ingen vill flytta in i en bostad med fläckiga väggar eller slitet golv. Att anlita någon för golvslipning kan vara ett sätt att lämna stället i bästa skick.

Golvslipning i äldre fastigheter i Uppsala

I Uppsala, liksom många andra städer, finns äldre hus och byggnader som är mycket charmiga. Charmen dör dock lite om det är alltför gammalt och slitet. Golvslipning är ett smart sätt att tillvarata golvets elegans så att fler får njuta av det. Ett trägolv slipas och behandlas oftast med bets, lut eller olja.

Resultatet blir ofta riktigt snyggt, då du får fram charmen i ett originalgolv. Se till att göra din bostad riktigt fin innan du säljer den om du vill få så mycket som möjligt att investera i din nästa bostad. Det innebär förstås en del arbete men är många gånger väl värt det. Detsamma gäller med väggar, tak och lister. Se till att de är i schysst skick och gärna nymålade för att maximera din vinst.

Kategorier
Golv

Förnya hemmet med ett nytt golv

Att lägga in ett nytt och fräsch golv hemma kan göra stor skillnad. Men det är inte helt enkelt att byta golv själv, och för att inte riskera att det blir fel kan man anlita en golvläggare.

Gamla slitna golv kan i vissa fall vara riktigt charmiga. I andra fall känns det bara supertrist. Kanske har man en sliten plastmatta som man vill byta ut till ett vackert och hållbart trägolv. Ett sådant golvbyte kan förändra känslan i hela rummet. Och kanske har man slut på inspiration när det gäller detaljer, och vill ha en större förändring. Golvet är ju något man ser var man än befinner sig i rummet. Det kan få hela rummet att se annorlunda ut.

Behöver du hjälp med ditt golvbyte?

För att det ska bli sådär snyggt och hållbart som man önskar gäller det att man har lite kunskaper om golv. Om man inte har de rätta kunskaperna själv är det säkrast att ta hjälp av en golvläggare. Man kan till exempel behöva anlita en golvläggare i Uppsala. Det är smidigt att anlita någon i närheten om man vill ha hjälp av samma golvläggare med någon reparation i framtiden, om något skulle hända.

En golvläggare kan ofta hjälpa till med alla delar av processen. Även om valet av golv inte kräver samma kunskaper som själva golvläggningen så skadar det sällan med lite tips och idéer. Och en erfaren golvläggare som har lagt många golv kan nog bidra med lite inspiration.