Kategorier
Golv

Restaurering med golvslipning i Stockholm

Om du är osäker på om golven i din nyinköpta bostadsrätt går att slipa, ska du låta en firma som sysslar med golvslipning i Stockholm undersöka golven.

Du har köpt en bostadsrätt i centrala Stockholm. Fastigheten byggdes i början av 1930-talet och lägenheten har stuckaturer och rejäl takhöjd. Golven bekymrar dig något. De har fått leva ett hårt liv som lämnat sina spår i parketten. Vid den senaste renoveringen för fyrtio år sedan har dåvarande ägarna löst problemet genom att lägga en heltäckningsmatta.

Att dölja ett parkettgolv under en heltäckningsmatta skulle ha fått inredningsarkitekten från 30-talet att vrida sig i plågor. Så kan vi inte ha det, tänker du, och bestämmer dig för att ta fram lägenhetens ursprungliga karaktär och stil. Så tänker en person med känsla för estetik!

Offert på golvslipning i Stockholm

Du har annat att syssla med och renovering i allmänhet och golvslipning i synnerhet kan du ingenting om. En bekant tipsar dig om en firma som sysslar med golvslipning i Stockholm. En representant för firman kommer på besök och du förklarar att du vill att golven blir restaurerade till sitt ursprungliga skick om det är möjligt.

Golvsliparen undersöker parkettgolven och konstaterar att golvet lagts stav för stav. “Några stavar har blivit skadade och spruckit, men de går att byta ut mot nya som vi kan tillverka på vår verkstad”, förklarar golvsliparen. Det enda som måste bytas i övrigt är trösklar mellan rummen. Du får en detaljerad offert på material och arbete och för den sistnämnda delen får du rotavdrag.

Ta reda på mer om golvslipning genom att besöka https://www.stockholmsgolvslipning.nu/.