Kategorier
Renovering

Renovera en liten lägenhet i Stockholm

En liten lägenhet är mysigt, men det kan behövas vissa förbättringar. Med rätt konstruktör kan du renovera din lägenhet i Stockholm och höja värdet på din bostad om du planerar att sälja.

En fin lägenhet mitt i Stockholm med balkong och en underbar utsikt. Det är verkligen en lyxig plats att bo på och mångas dröm. Du lever den drömmen och kan sitta och smutta på ditt kaffe medan du myser vid köksbordet på eftermiddagarna.

Köket är ett av hemmets viktigaste rum. Det är där man spenderar mycket tid på goda middagar med vänner och familj. Vill du förbättra köket och kanske sätta in en ny diskho och byta ut skåp bör du tänka på att stilen bör vara så klassisk som möjligt.

Detta gör du för att om du i längden vill sälja lägenheten får du fler köpare om din personliga stil inte är helt präglad i hemmets konstruktion. Ett funktionellt och praktiskt kök är väldigt viktigt när man ska renovera lägenhet i Stockholm och det höjer värdet på fastigheten, så det kan vara smart att sätta in diskmaskin.

Renovera din lägenhet i Stockholm

Inför din renovering behöver du en pålitlig byggfirma. En totalentreprenad kan göra allt så att du inte behöver oroa dig för att kontakta flera firmor för olika arbeten. De kan renovering, snickeri och även målning och tapetsering. Skulle de inte ha kompetens för något under projektet kallar de på en pålitlig underentreprenör. En bra renoveringsfirma ställer dig som kund i centrum och arbetar för att uppnå dina önskemål.

Kategorier
Renovering

Hantverkare i Stockholm hjälper dig

Om du står i startgroparna för att renovera eller bygga nytt bör du ta hjälp av en hantverkare i Stockholm. Det är orimligt att begära av sig själv att man ska kunna göra allting på egen hand.

Ärligt talat, fick du inte nog av snickeri på träslöjdslektionerna i skolan? Det uppdagades tidigt att du inte skulle bli någon snickare av rang. Dina smörknivar som mamma och pappa fick i julklapp vartenda år var ungefär vad du lyckades prestera i ämnet. Somliga personer har inte talang för snickeri helt enkelt. Om du är en av dem får du nog också räkna med att när du ska renovera eller bygga nytt till ditt hus i Stockholm behöver du ta in professionella hantverkare. Dina egna kunskaper eller handlingskraft är uppenbarligen inte att lita på när du ska byta ut fönster eller bygga en altan. Men det är helt okej. Det finns hantverkare i Stockholm som hjälper dig.

Du är inte bättre än din hantverkare

Man kan inte vara mästare på allt. Om du hade svårare för träslöjd hade du säkert lättare för något annat ämne. Som tur är så är samhället organiserat på ett vis så att det finns hjälp att få med det man inte själv klarar av. Som att snickra och bygga till exempel. Det är ingen skam att hyra in en hantverkare för ett renoveringsprojekt istället för att bygga själv. Precis som det inte är en skam att gå till läkaren när du har blindtarmsinflammation istället för att operera ut blindtarmen själv.

Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering efter dina behov i Göteborg

Är du trött på ditt gamla sunkiga kakel och badkaret som du aldrig använder. Då är det kanske dags för badrumsrenovering i Göteborg? Skaffa dig ett drömbadrum som hela familjen tycker om.

Vad är ett badrum som passar för dig? Hur ser dina behov ut och hur ser din familjs behov ut? På de frågorna kan du ge svar som kan hålla i väldigt många år, eller så kan det vara svar som bara är giltiga under en ganska kort tid. Om du själv inte är någon som vill bada i badkar så kan badkaret bli en irritation när dina barn vuxit upp och inte heller längre vill bada i det. Och har du en stor hund, och kommer fortsätta vilja ha en stor hund framåt i livet, så kan det vara väldigt bökigt att få in hunden i ett badkar när du ska duscha av tassarna efter en lerig promenad. Allt sådant och mer därtill ska du fundera över när du ska renovera badrum i Göteborg.

Tänk efter inför badrumsrenovering

Badrumsrenovering är en av de stora och dyra åtgärderna som du kan göra i ett hem. Det kanske inte känns så dyrt när du tittar på nytt kakel eller vad en dusch kostar. Men beroende på hur mycket du ska renovera i badrummet kan kostnaden gå upp mot över hundra tusen kronor. Och till och med mer än så. Därför är det viktigt att du ordentligt tänker igenom din renovering innan du börjar.

Kategorier
Renovering

Totalrenovera lägenheten med full kontroll

En större renovering omfattar en mängd olika kompetenser och personer. Om du anlitar en firma på totalentreprenad blir det visserligen dyrare men ack så mycket enklare att genomleva.

Det händer ju att vi ibland behöver totalrenovera en hel bostad. Kanske har vi köpt ett renoveringsobjekt eller så har vi lust att byta stil helt och hållet. Även om det är ett drömläge och helt fantastiskt att få drömma och planera och se det nya växa fram, så är resan dit inte alltid så enkel.

När du utför en totalrenovering av en bostad är det inte bara alla valen som ska göras, utan även alla olika personer som ska involveras. Anlitar du en proffsig firma på totalentreprenad så tar den projektledarrollen så du kan ta hand om det skojiga. Luta dig tillbaka och scrolla nätet för att skapa skisser och moodboards. Låt firman sköta planering och genomförande.

Att hålla en tidsplan

I en totalrenovering av en bostad är det inte bara ett rum utan mååånga som ska få en uppfräschning. Det innebär att mycket jobb ska utföras och projektledaren behöver planera smart så inte målaren behöver komma och gå alltför många gånger. Helst bör var och en kompetens kunna jobba fokuserat på sin del i renoveringen och sedan lämna över till nästa.

Nu vet vi ju att det sällan är lika enkelt i verkligheten som på ritbordet. Och alla projekt är beroende av att vi håller oss friska samt att beställda varor och material anländer på utsatt tid, vilket inte alltid är fallet.