Kategorier
Golv

Golvläggare i Stockholm – en erfaren yrkesman

Vid en omfattande ombyggnad eller renovering är det oftast nödvändigt att lägga in nya golv. En golvläggare i Stockholm är klippt och skuren för jobbet.

En självutnämnd hemmafixare kan bildligt talat ta sig vatten över huvudet. Om en amatör drar ledningar för vatten och avlopp kan detta drabba huset bokstavligen. Men den som tänker lägga golv utan att ha erfarenhet kan drabbas av liknande öde. Parkettgolv som ska läggas stav för stav är näst intill ett omöjligt arbete för en amatör.

Det finns yrkesfolk som kan lägga de flesta typer av golv. Att lägga massiva trägolv och parkettgolv är en enkel match för en väl utbildad golvläggare i Stockholm. Och i golv som kommer att utsättas för hårt slitage och väta ser en golvläggare till att exempelvis klinkers kommer på plats. Med sin erfarenhet kan också golvläggaren ge råd om vilka golvtyper som passar i olika rum.

Golvläggare i Stockholm – restaurering av villa

Nils och Eva har sålt sin bostadsrätt och köpt en patriciervilla inte långt ifrån skärgården. Visst har villan förlorat sin glans men den går att restaurera och göra om till ett drömhus. Matsalen kommer att glänsa när solljuset strömmar in, men det kommer inte golvet att göra i sitt befintliga skick. Paret anlitar en firma som både kan lägga och slipa golv. I bästa fall kan golvet slipas.

Ytskiktet i matsalens parkettgolv är för tunt och slitet för att kunna slipas. Istället får paret ett förslag som de inte kan motstå. “Varför satsar ni inte på en Chevronparkett?”, frågar golvläggaren. “Det har jag aldrig hört talas om”, svarar Eva. Golvläggaren förklarar. “Ett sådant golv har stavar som kapats i vinkel i båda ändarna och mönstret i parketten blir då pilformat och gör faktiskt att rummet uppfattas som större än vad det är i verkligheten”.

Läs mer på golvläggarestockholm.net.