Kategorier
Golv

Spara på miljön med golvslipning i Göteborg

En golvslipning innebär att ett golv kan få många liv och ligga kvar väldigt länge. Därför är det en åtgärd som sparar på miljön i Göteborg med omnejd.

Det kan verka konstigt att det går ganska snabbt att lägga ett nytt golv, även om det ska vara både underarbete och lister. Men när samma golv ska ut, för att ge plats åt ett nytt golv, så kan det ta mycket lång tid. Det är också märkligt att ett golv kan komma i en rulle eller ett paket, men det upprivna golvet kan nästan fylla en container med bitar och skräp.

Men det är inte enbart själva materialet som rivs upp, när ett golv ska bytas ut. Det kommer även bli en hel del damm som lägger sig på alla övriga ytor. Förutom det dammet som åker ner i lungorna och irriterar. Det finns därför många anledningar till att utföra en golvslipning av det gamla och slitna golvet, istället för att riva ut det och lägga ett nytt golv.

Golvslipning – en smart åtgärd

Vid ett golvbyte blir det en stor mängd avfall och damm som hamnar på återvinningen. Det krävs även en hel del resurser, och transporter, för att tillverka golvet och få hem det. I jämförelse blir det endast någon liten påse damm vid en golvslipning i Göteborg. Det blir en besparing på miljön, och även en tidsbesparing eftersom golvslipningen går mycket snabbt.

Allt som kan spara på miljön är en god idé. Men förutom en besparing på miljön så är det även en besparing för plånboken. En golvslipning kostar en bråkdel av vad det skulle kosta om man istället väljer att riva ut golvet och lägga ett nytt. Det är också smart om du passar på att välja någon annan typ av ny behandling, som kommer få golvet att se nytt ut.

Ta reda på mer genom att besöka: golvslipninggöteborg.com