Kategorier
Måleri

Hitta en bra målare i Stockholm

Funderar ni på att anlita en professionell målare? Att hitta en bra målare i Stockholm är inte alltid så lätt då det finns många firmor att välja mellan.

Genom att måla om ytskikten kan man ganska billigt fräscha upp en lägenhet. Färgpaletten och valmöjligheterna är dessutom oändliga och det är bara fantasin som sätter stopp. Men för att det ska bli riktigt snyggt och hållbart måste man anlita en professionell målare. Detta då en riktig målare aldrig slarvar med förarbetet och endast använder sig av färg av hög kvalitet.

Bästa sättet att hitta en riktigt bra målare är att fråga vänner och grannar om tips. Söker man på nätet är det viktigt att man kontrollerar att målaren är utbildad och erfaren. Gäller det måleriarbeten i ett badrum måste målaren även ha våtrumscertifikat. För att säkerställa att målaren är seriös och bra kan man be om referenser från tidigare kunder. Men då är det viktigt att man även ringer upp dessa och ställer frågor.

Så mycket kostar det att anlita en målare i Stockholm

Hur mycket det kostar att anlita en professionell målare i Stockholm beror på hur omfattande arbetet är och vilken färgtyp man väljer. Inte sällan tar förarbetet dubbelt så lång tid som själva målandet. Ibland kan målaren exempelvis först behöva riva tapeter och bredspackla innan denne kan måla eller sätta upp en ny tapet, och då blir det så klart dyrare.

Priserna kan också skilja mellan olika målerifirmor och man ska därför alltid ta in minst två offerter från olika målare. Men var noga med att även jämföra referenser och villkor då en seriös firma alltid lämnar garanti på sitt arbete. En riktig målare är också kunnig i flera olika måleritekniker och erbjuder inte enbart målning med plastfärg, likaså kan man få hjälp med färgsättning.