Kategorier
Måleri

Förändra ditt hem med en ny väggfärg

Suktar du efter förändring och funderar på att göra om hemma? Du behöver inte helrenovera för att förnya din omgivning. Att måla om är ett superbra sätt att fräscha upp ditt hem på ett snabbt sätt.

Vilken färg borde du välja?

När du väl har bestämt dig för att måla om, så kommer nästa stora beslut; Vad för färg ska du välja? Det är verkligen inte det lättaste att välja rätt färg. Det finns ett oändligt stort sortiment att välja mellan och det är lätt att fastna i velandet. Det är lätt att tycka en färg är snygg i färgbutiken, men när målningen väl är färdig kanske det ändå känns fel. Om du känner dig osäker så är det alltid en bra idé att anlita en proffesionell målerifirma som gör jobbet åt dig.

Några tips till när du väljer färg

Fundera på vilken känsla du vill få i rummet du ska måla om. En väggfärg kan både komplettera och förstöra ett rum. Om det är sovrummet du målar om så kanske inte skrikiga, färgglada väggar är vad man vill vakna upp till på morgonen. Då är det bättre att gå mot ett lugnare alternativ. Tänk även på vad för ljus rummet har som du ska måla. Om det är ett bra upplyst rum med stora fönster och mycket naturligt ljus, så kanske en ljus väggfärg kan kännas bländande. Om du däremot ska måla om ett litet rum med små fönster kan ljusa väggar få rummet att verka större än det är. Mer om målning kan du läsa vidare här: målerifirmastockholm.biz