Kategorier
Byggtips

Fördelar med en asfaltering

Det finns många val så det kommer till hur man vill att sin garageuppfart ska se ut. Många väljer här att lägga grus eller singel på sin uppfart och visst – det kan vara snyggt och billigt; men särskilt effektivt är det inte sett till hur mycket jobb i form av underhåll – exempelvis krattning – det kräver. En tung bil sätter sina spår, och dessutom: hur roligt är det att gå omkring och leta grus på exempelvis den närliggande gräsmattan? Nej, vi anser att man som villaägare bör se över de andra alternativen istället och där man antingen väljer att anlägga natursten på sin garageuppfart eller där man genomför en asfaltering på denna.

Om vi får välja mellan dessa? En asfaltering; både sett till hållbarhet och sett till kostnaden. En korrekt utförd asfaltering står emot tidens tand på ett bra sätt – även med våra nordiska vintrar i åtanke – och den är förhållandevis billig att genomföra. Vi förutsätter här att man anlitar professionell hjälp vid sin asfaltering och inte faller för frestelsen som ligger i att genomföra en asfaltering på egen hand och försöka komma än lite billigare undan. Det brukar nämligen sällan löna sig; en asfaltering kräver hårt jobb, kunskap, maskiner – framförallt! – och en massa tid till övers. Rådet är att man tar hjälp. Det är inte så dyrt och för att komma ännu billigare undan så finns det två råd:

  1. Var ute i god tid. Kommer du på under sommaren att du vi ha en asfaltering utförd? Var beredd på att betala. Det bästa är om du kan kontakta ett företag inom asfaltering redan under vintern och boka in en lämplig vecka frö just din uppfart. Priset blir på så sätt lägre.
  2. Välj rätt firma. Det kan – framförallt i Stockholm – skiljer otroligt mycket i pris för en asfaltering mellan två olika firmor. Bor du i Stockholm – eller någon annan stad där det finns ett stort utbud – så se till att ta in flera offerter och ställ dessa mot varandra. Viktigt dock! Under senare år så har det börjat dyka upp så kallade dörrknackare som erbjuder en asfaltering i Stockholm till en bråkdel av kostnaden. Undvik dem; du kommer att betala för ett jobb som måste göras om redan efter något år.