Kategorier
Måleri

Konsten att måla om

Att måla väggarna hemma kan vara ett enklare alternativ till att tapetsera. Med målarfärg kan man få den exakta nyansen och det är lätt måla över. Vad bör man tänka på när man ska måla om?

Färgen man väljer att ha på sina väggar kommer att göra en stor skillnad hemma. Med rätt blandning av färger kan du skapa olika stämningar och stilar. Och det bästa är att om och när du tröttnat på färgen är det bara att måla över.

Vilka färger passar bäst? Färg är egentligen en smaksak. Men oberoende vilken färg och inredning du väljer att ha i ditt hem gäller följande grundprinciper.

Så här väljer du rätt färg

Först bör du tänka på vilka färger och mönster du har på dina möbler. Du kommer att behöva att åtminstone tre av väggarna i rummet målas i en grundfärg. Detta fungerar som en bas för din inredning. Annars finns risken att slutresultatet blir stökigt.

Vill du att en mindre yta ska se rymligare eller större ut? Då bör du välja ljus färg. Kanske benvit, ljusgrå eller krämfärgat. Men ta helst hjälp av professionella målare. De kan ledsaga dig igenom processen och hjälpa dig att välja rätt färg. Det är också bättre att låta dem måla väggarna åt dig. Ibland förstår man inte hur mycket underjobb det ligger i att måla om, och det krävs mer än en burk färg och en roller. För släta och jämna resultat är det därför bättre om du anlitar en målare i Stockholm. Läs mer om målare i Stockholm på denna hemsida: målarestockholm.biz