Kategorier
Stenskiva

Natursten i trädgården

Många uppskattar att dekorera trädgården med natursten. Att välja natursten i utemiljön ger ett härligt intryck samtidigt som det gör den praktisk att nyttja.

Det gäller att tänka till när man vill skapa en vacker trädgård – en trädgård där det finns plats för avkoppling och lek men där man också enkelt kan ta sig fram genom grönskan. För att skapa en sådan oas kan det behövas olika typer av ytor. Många vill ha lite gräs för barnen att leka på, men också gångar att gå på. Till just sådana gångar passar natursten väldigt bra.

Natursten ger trädgården ett naturligt utseende. Väljer man att lägga natursten på trädgårdens gångar kan känslan bli att dessa gångar uppstått helt organiskt. Att de alltid funnits där. Just denna känsla av naturlighet är något många trädgårdsägare uppskattar och vill åt. Kanske är det därför natursten blivit så populärt i svenska trädgårdar och därför som många väljer detta material när de anlägger gångar utanför huset.

Så väljer man natursten till sin trädgård

Natursten finns i en uppsjö av färger. Färgen beror på vilken typ av sten man väljer. Man kan hitta natursten i kulörer från dovaste svart till nästan kritvit. Funktionen är densamma för nästan alla typer av natursten, så tycke och smak kan få avgöra vilken sten man väljer till sin trädgård. Till viss del kan också storleken på plånboken spela in, då priset kan variera en hel del mellan olika typer av sten.

Många väljer att se till färgen på huset när de väljer natursten till sin trädgård. Kanske vill man ta upp tonen från fasaden i stenen eller så önskar man en skarp kontrast mellan trädgårdens gångar och färgen på huset. Oavsett vilket kan husets färgton vara intressant att ha som måttstock när man letar efter en passande natursten till gångarna i trädgården.