Kategorier
Måleri

Fasadmålning i Stockholm bidrar till att skydda byggnaden

Varje gång det sker en fasadmålning i Stockholm bevaras och skyddas en byggnads fasad från att fullständigt falera. För att det ska gå snabbt behövs planering.

När det gäller att utföra en fasadmålning på snabbast och mest effektiva sätt är det viktigt att organisera arbetet och se till att alla som ska utföra vissa uppgifter gör dem i tid. Det blir ett tidseffektivt sätt att utföra en fasadmålning utan att för den skull tumma på kvaliteten på arbetet. 

Det finns tre enkla steg att följa i en fasadmålning. För det första ska du se till att hela fasaden är ordentligt rengjord innan du sätter igång. I steg nummer två handlar det om att förbereda och göra allt förarbete. I det här fallet kan det röra sig om att ta bort färg som redan sitter på fasaden och har börjat flagna.

Sista steget i fasadmålning i Stockholm

Det sista steget i fasadmålning handlar om själva måleriet. Det är nu det roliga börjar om man tycker om färger och älskar att måla. Färgen stryks ut över fasaden och med allt förarbete som är gjort är det nu bara en enkel lek men penselföring som gäller för att allt ska vara klart. 

Det är bra om du kan undvika solljus när du målar en fasad. Samtidigt är det bra om det inte är fuktigt ute. Uppehåll med torrt väder är med andra ord ett bra upplägg. Två strykningar med färgen är att rekommendera så avsätt en hel del tid för detta sista moment innan allt är helt klart. 

Hur ofta bör man göra en fasadmålning när man bor i Stockholm?

På frågan om hur ofta man ska göra en fasadmålning finns det många parametrar att ta med i beräkningen innan man ger ett svar som är tillförlitligt. Det beror delvis på vilken färg man har använt innan och hur bra underarbetet är gjort. Har du använt en färg som är relativt billig och dessutom slarvat med underarbetet kan det bli så ofta som fem år mellan intervallerna. 

Om du däremot köper en lite dyrare färg som är av en högre kvalitet och ser till att underarbetet görs minutiöst noggrant, kan det fördubbla hållbarheten. I Stockholm lönar det sig att göra en fasadmålning som håller måttet under en längre tid. Gå in på fasadmålningstockholm.com om du behöver mer inspiration.