Kategorier
Solceller

Spara pengar med solceller i Hudiksvall

Tycker du att dina elräkningar tar för stor del av hushållsbudgeten? Ett företag som installerar solceller i Hudiksvall kan hjälpa dig att producera egen el. 

Ingen kan ha undgått höra att vi måste spara på jordens resurser och undvika att använda fossila bränslen för såväl uppvärmning som för att generera elektricitet. Dessutom har vi fått vänja oss med att priserna för elektricitet varierar från dag till dag och ibland över dygnets timmar. Sådant skapar osäkerhet för de flesta hushålls ekonomi.

Den som äger ett hus kan dock känna sig lyckligt lottad. Idag finns det nämligen stora möjligheter att spara pengar och samtidigt vara klimatsmart. Lösningen heter solceller! Genom att placera solceller på ett vanligt hustak kan fossilfri elektricitet produceras till en låg kostnad. Och det bästa av allt – priset för elen är alltid förutsägbart och solen tar inte betalt för sin energi.

Solceller i Hudiksvall med energilagring

Efterfrågan på elektricitet kommer att öka alltmer. Våra industrier ska använda el i sina processer istället för fossila bränslen. Men var ska elen komma ifrån och vad kan en enskild husägare göra? Att kunna framställa el småskaligt på sitt eget hustak har länge varit en utopi för de flesta. Men teknik- och prisutveckling för solceller har tagit drastiska steg de senaste tjugo åren och idag är det lönsamt för en privat husägare med egen elproduktion. 

Trycket är hårt för att vi ska lämna bensin- och dieseldrivna bilar bakom oss och övergå till att köra elbilar. Men bilen ska laddas någonstans och vad är mer naturligt än att göra det i anslutning till det egna huset? Ett sätt är att låta solel ladda ett batteri under dagen och därefter ladda bilen under kvällen och natten. En leverantör av solceller i Hudiksvall kan installera såväl solceller på taket som en batterilösning.