Kategorier
Måleri

Förändra hemmet med färg och tapeter

Att ge sitt hem en makeover genom att använda ny färg eller nya tapeter är både enkelt och roligt. Innan du börjar måla tak och väggar eller tapetsera, finns det några viktiga saker att tänka på.

Förändra känslan i rummet med nya tapeter

Om du önskar förändra stämningen i ett rum kan du enkelt göra det genom att använda nya tapeter eller genom att måla om. Genom att vara noggrann med förberedelserna och planera ordentligt kan du själv klara av både målning och tapetsering. Först måste eventuella hål och ojämnheter spacklas och slipas för att få en jämn yta. Smuts, fett och damm måste tvättas bort, speciellt om du planerar att tapetsera. Annars kommer inte tapetlimmet att fästa ordentligt och tapeten kan bli bubblig och till och med lossna efter en tid. Om du ska tapetsera över en mörk tapet med en ljusare variant kan det även vara nödvändigt att först måla ytan med en ljus grundfärg. Samma sak kan gälla för en yta som ska målas för första gången.

Anlita en professionell målare till ett överkomligt pris

Det är av största vikt att grundarbetet utförs på rätt sätt för att få ett bra och hållbart slutresultat. Om du känner dig osäker eller saknar den tid som krävs, kan det vara fördelaktigt att anlita en professionell målare. De flesta målerifirmor i Uppsala erbjuder både hjälp med målning och tapetsering. Be om kostnadsförslag från olika firmor och jämför priserna i förväg. För att ytterligare sänka kostnaderna kan du även dra nytta av ROT-avdraget för arbetskostnaden. På så sätt behöver det inte vara kostsamt att anlita en professionell målare.

Se mer här: målareuppsala.net.